BitNation Bombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede +31 (0) 627111777 contact@bitnation.nl https://www.bitnation.nl/img/logo.png
2020-05-29 12:42:31 BitNation https://www.bitnation.nl/img/logo.png

StudioCloud v4.2

geplaatst op 31-05-2020

Versie 4.2 is alweer de tweede grote feature-update van StudioCloud 4. Hiermee krijg je o.a. een uitgebreid reserveringssysteem en volledig vernieuwde en te customizen Progressive Web App voor je leden. 

 


 

Enkele nieuwe features en wijzigingen

Reserveringen

Per activiteit kan ingesteld worden of je reserveringen wilt ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden als het aantal lesplekken beperkt is, of om inhaallessen te plannen. Hierbij kan een maximum per dag ingesteld worden. Ook kan ingesteld worden of een reservering kosten met zich meebrengt, uitgedrukt in aanwezigtegoed (strippen) of in een bedrag. Aanwezigtegoed wordt automatisch afgeschreven, mits het lid voldoende aanwezigtegoed heeft, en anders wordt het juiste bedragen automatisch ingeboekt. Indien beide betaalopties zijn ingevuld kan het lid zelf kiezen hoe betaald wordt.

Aanwezigtegoed kan, naast verkoop van strippenkaarten via de kassa, ook automatisch bijgeschreven worden tijdens de periodieke facturatie van abonnementen en blocks.

Leden WebApp

De Leden WebApp is helemaal opnieuw ontworpen en opgebouwd. Nieuw is de mogelijkheid om reserveringen te doen voor activiteiten. Ook kan vanuit het onderdeel activiteiten nu eenvoudiger een aanpassing gedaan worden aan het lespakket, zonder dat het inschrijfformulier opnieuw hoeft worden ingevuld. Daarnaast is het boeken van cursussen, workshops en evenementen vereenvoudigd en ook hier is het opnieuw invullen van het inschrijfformulier niet langer nodig.

Bij het onderdeel Mijn gegevens kunnen leden nu zelf een foto maken, welke ook zichtbaar zal zijn in StudioCloud.

Data-import

Voor de nieuwe mogelijkheden in de Leden WebApp om het lespakket aan te passen en om cursussen, workshops en evenementen te boeken zijn de validatiefuncties voor  "Lespakketten" en "Cursussen, workshops en evenementen" toegevoegd in de data-import module. Voor de laatste functie geldt dat direct kosten en/of betaalplannen worden geboekt voor zover dat bij de geboekte activiteit is ingesteld.

API

De reserveringsinformatie per activieit is toegevoegd aan de API. Tevens kan nu de ID van een activiteit gebruikt worden als zoekterm in de URL van de proefles- en inschrijfformulieren.